Zdroj: Pixabay
Klasické mäkké sušienky s hrozienkami
Sú skvelou pochúťkou, ktorú si zamiluje celá rodina. Nie sú prehnane sladké, čo z nich robí chutnú desiatu, ktorú si môžete vychutnať kedykoľvek. Odporúčam kratší čas pečenia pre mäkšie sušienky alebo dlhší čas pre chrumkavé.
Ingrediencie
- 21⁄2 hrnček hladká múka
- 1 lyžička Čajové Sódy bikarbóny
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
- 1⁄4 čajová lyžička škorice
- 1⁄4 čajová lyžička škorice
- 1 hrnček masla izbovej teploty
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 hrnček hnedého cukru
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička čistého vanilkového extraktu
- 2 hrnčeky hrozienok
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte si rúru na 175 °C. Dva plechy na pečenie vyložte papierom na pečenie.
V miske zmiešajte múku, sódu bikarbónu, soľ a škoricu.
Vo veľkej miske vyšľahajte maslo, kryštálový cukor a hnedý cukor elektrickým mixérom, až kým nevznikne ľahká a nadýchaná zmes.
Po jednom zašľahajte vajcia a potom vmiešajte vanilku.
Postupne pridávajte suchú zmes z kroku 2 do maslovej zmesi a dobre premiešajte vareškou.
V tomto štádiu vmiešajte hrozienka.
Na pripravené plechy na pečenie vkladajte kopčeky z cesta. Pozor, neuhládzajte ich.
Pečte 12-15 minút v predhriatej rúre, kým okraje nie sú zlatohnedé. Následne ich nechajte vychladnúť na mriežke.