REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/kTI1d9dSq0Oc9wM-uE4L/9f7078c6f54d40d4b46f8e3eb63373.jpeg)
Klasické zázvorky
Zázvorky sú krásne mäkké hneď po upečení, potom postupne tvrdnú. Po dlhšom odležaní cca o 2-3 týždne opäť zmäknú. Zázvorky preto zvyčajne pečiem ako prvé pečivo pred Vianocami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
40
- 2 ks vajcia
- 1 žĺtok
- 250 g práškový cukor
- 2 čl mletý zázvor
- 350 g polohrubá múka
- 1⁄2 čl kypriaci prášok
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
55 min.
1. Krok
Na prípravu cesta vyšľaháme šľahačom v mise vajcia so žĺtkom a cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a zázvorom a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme asi hodinu pri izbovej teplote odpočinúť.
2. Krok
Na dostatočne pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta pomocou valčeka plát s hrúbkou asi 5 mm. Pomocou formičiek vykrájame zázvorky a prenesieme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Zázvorky necháme na plechoch asi 2 hodiny, najlepšie však do druhého dňa zaschnúť.
3. Krok
Vložíme do vyhriatej rúry na 150C asi 15 minút. Zázvorky necháme vychladnúť.