Zdroj: Pixabay: ink_lee0
Klasický chrumkavý kačací steak Frites
Kačací steak Frites mení typickú francúzsku pochúťku, ktorou je steak frites, a nahrádza starý dobrý steak sofistikovanou kačacinou.
Ingrediencie
- 4 Kačacie prsia s kožou
- 1 kg Zemiaky, najlepšie Russet
- 4 polievková lyžica olivový olej
- Soľ podla chuti
- Korenie podľa chuti
- 5 vetvičky Tymián, čerstvý
- 4 strúčiky Cesnak, mletý
Najnovšie letáky
Postup
Začnite prípravou hranolčekov. Predhrejte rúru na 200 C a nakrájajte zemiaky na požadovaný tvar. Obalte ich v olivovom oleji, osolte a okoreňte, aby boli všetky hranolčeky pokryté. Rozložte ich na plech a vložte do rúry. Ich príprava bude trvať približne 45 - 50 minút, ale sledujte ich, aby boli zlatohnedé. Ak ich v polovici otočíte, dosiahnete rovnomerné prepečenie.
Kým hranolčeky čarovali, pripravte si kačicu. Na základe vlastných skúseností odporúčam, aby ste mastnú stranu kačacích pŕs narezali krížom-krážom, pričom sa zareže do tuku, ale nie do mäsa. Vďaka tomu sa tuk počas pečenia ľahko vyškvarí a koža bude chrumkavá.
Rozpáľte panvicu s nepriľnavým povrchom na strednom ohni a položte prsia kožou nadol. Varte asi 6-7 minút, kým koža nie je chrumkavá, potom ju otočte a varte ďalších 5-6 minút. Ak ich vyberiete, kým sú v strede ešte ružové, dosiahnete dokonalú stredne prepečenú prepečenosť.
Kačicu nechajte niekoľko minút odpočívať a potom ju nakrájajte na pásiky. Kačacie prúžky poukladajte na tanier a hranolky osušte na kuchynskom papieri, aby ste odstránili prebytočný olej. Hranolky potom položte na tanier vedľa kačice.
Fritézu posypte čerstvým tymiánom a mletým cesnakom. Táto kombinácia dodá hranolčekom neuveriteľnú bylinkovú chuť.
Podávajte horúce so šalátom alebo dipom podľa vlastného výberu a voilá - kačací steak je pripravený na konzumáciu!