REKLAMA

Zdroj: GMVozd for Getty Images

Klasický homár

Vychutnajte si čerstvo pripravený, klasický homár, ktorý ponúka skutočné kulinárske potešenie. Toto jednoduché, ale rafinované jedlo sa podáva s lahodným bylinkovým maslom a je skvelou voľbou pre špeciálne príležitosti.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2

Kladivo

  • 2 Kus žijúce homáre Pridané do
  • 10 l voda Pridané do
  • 2 Čajová lyžička soľ Pridané do

Bylinkové maslo

  • 100 Gram maslo Pridané do
  • 2 zväzok čerstvý tymián Pridané do
  • 1 Pobočka čerstvý rozmarín Pridané do
  • 2 Prsty na nohách cesnak Pridané do
  • 1 Čajová lyžička soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Voda v hrnci privedte do varu. Osolte vodu a pridajte homáre. Varíte ich 15 minút.

2. Krok

Medzitým roztopiť maslo v malej panvici a pridať bylinky a cesnak. Nechať dusiť na nízkom ohni 10 minút.

3. Krok

Humra vytiahnite z vody a rozdelte na polovicu. Bylinkové maslo kápnite na mäso.

4. Krok

Podávajte homára okamžite, ozdobený čerstvou citrónovou šťavou a petržlenom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

745 receptov

Obed

4872 receptov

Mäsité jedlá

2256 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4586 receptov

Dezert

3769 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

787 receptov