REKLAMA
Zdroj: GMVozd for Getty Images
Klasický homár
Vychutnajte si čerstvo pripravený, klasický homár, ktorý ponúka skutočné kulinárske potešenie. Toto jednoduché, ale rafinované jedlo sa podáva s lahodným bylinkovým maslom a je skvelou voľbou pre špeciálne príležitosti.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
Kladivo
- 2 Kus žijúce homáre
- 10 l voda
- 2 Čajová lyžička soľ
Bylinkové maslo
- 100 Gram maslo
- 2 zväzok čerstvý tymián
- 1 Pobočka čerstvý rozmarín
- 2 Prsty na nohách cesnak
- 1 Čajová lyžička soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Voda v hrnci privedte do varu. Osolte vodu a pridajte homáre. Varíte ich 15 minút.
2. Krok
Medzitým roztopiť maslo v malej panvici a pridať bylinky a cesnak. Nechať dusiť na nízkom ohni 10 minút.
3. Krok
Humra vytiahnite z vody a rozdelte na polovicu. Bylinkové maslo kápnite na mäso.
4. Krok
Podávajte homára okamžite, ozdobený čerstvou citrónovou šťavou a petržlenom.