REKLAMA
Zdroj: cookedphotos from Getty Images Signature
Kofta kebab
Kofta kebab je exotické jedlo, ktoré má korene v kuchyni Blízkeho východu. Vyznačuje sa intenzívnou, dych vyrážajúcou chuťou, ktorá sa dokonale spája s mierne pikantnou omáčkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 800 g Mleté jahňacie mäso
- 1 ks veľká cibuľa
- 4 strúčiky Cesnak
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 čajová lyžička Korenie
- 1 čajová lyžička škorica
- 1 čajová lyžička Semená koriandra
- 1 čajová lyžička Kajenské korenie
- 2 lyžice čerstvá mäta
- 2 lyžice čerstvá petržlenová vňať
- 2 lyžice Olivové oleje
- 2 lyžice Olivové oleje
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno. Potom zmiešajte mleté mäso, nakrájanú cibuľu a cesnak a všetky koreniny a bylinky v miske.
2. Krok
Pri príprave mäsa ho nezabudnite dôkladne premiešať - rovnomernosť zmesi je kľúčom k dosiahnutiu dokonalej konzistencie kebabu.
3. Krok
Tvarovanie kebabov je na vašej fantázii. Na Blízkom východe ich tvarujú do podlhovastých mäsových guľôčok. Na každý kebab budete potrebovať asi 2 polievkové lyžice mäsa.
4. Krok
Po vytvarovaní kebabov ich vložte na rozohriatu panvicu s 2 PL olivového oleja.