Köfte turecké fašírky
Köfte je jedno z najobľúbenejších a najjednoduchších jedál tureckej kuchyne. Je ho mnoho verzií, ale to klasické najjednoduchšie köfte sa líši po domácnostiach len drobnosťami. Rada by som sa s vami podelila o jednu z mojich jednoduchých verzií🙂
Ingrediencie
Suroviny
- 1 kg mleté mäso hovädzie
- 1 ks Cibuľa
- 1 zväzok vňať petržlenová
- 2 pl sumak
- 1⁄2 kl mletej rasce
- 1⁄2 kl kypriaci prášok
- 2 pl strúhanka
- 1 ks bielok
- podľa chuti soľ
Na opekanie
- olej
Najnovšie letáky
Postup
Všetky prísady na köfte zmiešame v jednej miske. Následne mokrými rukami tvarujeme/vyťapkáme z masy tenučké "placky" köfte :-)
Rozohrejeme si v panvici olej a köfte upečieme z oboch strán. Nepečú sa pridlho, inak sa mäso vysuší. Podľa chuti si môžete upiecť ku köfte aj zopár paprík, ktoré jednoducho upečiete spolu s köfte v tej istej panvici.
Ako príloha sa u nás doma a aj v tureckých domácnostiach najviac podávajú hranolky, alebo nejaké pečené zemiaky :-) K tomu buď tatársku omáčku, kečup, alebo nejaký jogurtový dresing, ktorý nájdete tiež medzi mojimi receptami🙂
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube.