Kokosové pusinky
Kokosové pusinky sú jemné, chutné a veľmi jednoduché na prípravu. Je potrebné dodržiavať niekoľko základných pravidiel, potom sa vám to určite podarí.
Ingrediencie
- 4 kus vaječné bielky
- 240 g práškový cukor
- 250 g Kokosový orech
- 1 Lyžica soľ
- 1 Lyžica vanilkový extrakt
Najnovšie letáky
Postup
Začnite predhriatím rúry na 150 °C. Potom si pripravte plech vyložený papierom na pečenie.
V malej miske vyšľahajte bielky so soľou do tuha. Skúsenosti ma naučili, že to trvá asi 3 - 5 minút. Je dôležité, aby boli bielky naozaj tuhé, pretože potom sa pusinky nepotopia.
Po tomto kroku postupne pridávajte práškový cukor a pokračujte v šľahaní. Odporúčam pridávať cukor naozaj pomaly, aby sa dokonale spojil s bielkami.
Keď je cukor úplne zapracovaný a bielka sú krásne lesklé, pridajte vanilkový extrakt a kokos. Dôležité je jemné miešanie, aby sa zachovala vzdušnosť bielkov.
Potom z cesta vytvarujte malé pusinky a položte ich na plech. Cesto by malo vystačiť približne na 30 pusiniek.
Pusinky pečte v rúre asi 15 minút, kým nezískajú zlatistú farbu. To je indikátor, že sú hotové.
Potom nechajte pusinky úplne vychladnúť.