Kokosovo kakaový chlebík s vanilkovou vrstvou
Ďalší recept z oblátkami sedita. Z krému ich však pokojne môžete aj vynechať. No ak máte doma zbytočné sušienky, oblátky či kekse pred zárukou, ktoré možno nemá kto zjesť, pripravte z nich chutný dezert.
Ingrediencie
Kokosové cesto
- 80 g sedita rodinné oblátky kokosové
- 50 g kokosová múka
- 50 g hladká múka špladová
- 15 g kakao
- 1⁄2 balenie prášok do pečiva
- 40 g trstinový cukor
- 3 ks vajce
- 200 ml mlieko
- 1 pl olej
Vanilkový krém
- 1 balenie Zlatý klas
- 500 ml mlieko
- 1 balenie vanilínový cukor
- 10 g trstinový cukor
- 80 g sedita rodinné venčeky vanilka
Poleva
- 80 g biela čokoláda
- 80 g kyslá smotana
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vajcia vyšľaháme s cukrom. Prišľaháme olej a mlieko. V miske zmiešame suché ingrediencie. Suchú zmes vmiešame do vajíčkovej zmesi. Zlatý klas uvaríme v mlieku spolu s cukrom do husta. Po dovarení do krému namrvíme venčeky. Mrvíme ručne, môžeme nechať aj väčšie aj menšie kúsky. Formu na biskupský chlieb vystelieme papierom na pečenie. Na spodok dáme približne polovicu kokosového cesta (dala som viac ako polovicu). Naň navrstvíme približne polovicu krému (tiež som dala viac ako polovicu). Na krém dáme zvyšok cesta a navrch rozotrieme zvyšok krému. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 40 minút. Po dopečení necháme chlebík vychladnúť. Bielu čokoládu roztopíme v hrnci. Keď je roztopená primiešame kyslú smotanu. Polevu vylejeme na vychladnutý koláč. Ja som ho pred polievaním vybrala z formy a stiahla som papier na pečenie 😊. Vrch som posypala strúhaným kokosom, vanilkovými venčekmi a kokosovými oblátkami, ktoré sú aj vnútri v chlebíku.