Najlepšie kôprová omáčka s hovädzím mäsom
Kôprovka je klasika, ktorú si každý pripravuje podľa svojich preferencií: na slano, na sladko-kyslo, s hovädzím či vajíčkom, so zemiakmi či knedľou. Tu je moja verzia kôprovej omáčky s hovädzím mäsom
Ingrediencie
Hovädzie mäso
- 1 kg falošná hovädzia sviečková
- 1 ks Cibuľa
- soľ
- mleté čierne korenie
- bobkový list
- plnotučná horčica
Kôprová omáčka
- 2 pl bravčová masť
- 2 pl múka
- 1 l hovädzí vývar
- 1 ks šľahačka
- kôpor čerstvý
- bobkový list
- soľ
- mleté biele korenie
Najnovšie letáky
Postup
🥩 Mäsko nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a pridáme čierne mleté korenie. Prudko opečieme z oboch strán. V inom hrnci si orestujeme nakrájanú veľkú cibuľu 🧅. Opečené mäso potrieme horčicou a uložíme na cibuľku, podlejeme horúcou vodou, pridáme bobkový list, hladina len do výšky mäsa.
Dusíme zakryté pokrievkou na miernom stupni, kým nie je mäsko mäkkučké alebo v tlakovom hrnci asi 20 minút. Keď sa odparí veľa vody, môžete podliať horúcou.
🥣 Kôprová omáčka: 2PL bravčová masť, 2PL hladká múka, urobíme svetlú zápražku, necháme vychladnúť, podlejeme studeným vývarom a pridáme šľahačku, bobkový list a podľa chuti osolíme. Povaríme a potom necháme mierne vychladnúť. potom pridáme nasekaný čerstvý kôpor a dobre premiešame. Už nemusíte variť. V prípade že potrebujete trochu okysliť, pridajte trochu citrónovej šťavy. Dobrú chuť.
Recept, možno starší sa mi páči, nemôžem laktózu a v recepte je mliečna len smotana, ktorá sa bezlaktozova dá bez problémov kúpiť