REKLAMA
Kôprová omáčka s hovädzím
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Na prípravu mäsa
- 4 kus hovädzí steak
- 1 kus žltá cibuľa
- slnečnicový olej
- soľ
- 1 čajová lyžička kmín
- 1⁄2 čajová lyžička mleté čierne korenie
- 2 guličky pimiento
Na prípravu omáčky
- kôpor
- 3 polievková lyžica maslo
- 3 polievková lyžica múka
- 360 ml smotana na varenie
- 100 ml mlieko
- soľ
- mleté čierne korenie
- 3 kus bobkový list
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Do hlbšej panvice typu wok som na troche oleja opražila cibuľku. Na opraženej cibuli som potom sprudka opiekla steaky z oboch strán a zaliala trochou vody, aby sa dusili. Mäso stačí ochutiť korením a mletým kmínom. Solila som až keď bolo mäso mäkké.
2. Krok
Na kôprovú omáčku som si spravila najskôr zápražku. V hrnci som roztopila maslo, pridala hladkú múku a poriadne miešala. Znížila som teplotu a postupne prilievala 2 balenia smotany na varenie a bobkové listy. Teplotu som opäť zvýšila, aby sa omáčka na 15 minút prevarila. Ak sa vám bude zdať hustá, prilejte mlieko. Zriediť omáčku môžete aj vývarom alebo vodou. Na záver som pridala nasekaný zväzok čerstvého kôpru a dochutila som soľou a korením.