Zdroj: phbcz from Getty Images
Kôprová omáčka s mäsom a knedľou
Tradičná slovenská kôprová omáčka s mäsom je jednoduchým a chutným jedlom, ktoré možno pripraviť pre celú rodinu. Toto jedlo sa skvelo hodí k rôznym príloham – my ju máme radi s knedľou.
Ingrediencie
Mäso
- 500 g hovädzie mäso
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks cesnak
- 2 ks mrkva
Omáčka
- 2 Lyžice maslo
- 2 Lyžice múka
- 800 ml Vývar
- 2 bal Sušený kôpor
- 200 ml smotana na varenie
- 1 ks citrón
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravíme mäso. Na panvici roztopíme maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista. Potom pridáme nakrájané hovädzie mäso a opečieme ho z každej strany a chvíľu dusíme.
Omáčka - roztopíme maslo, pridáme múku a opražíme ju do zlatohneda. Potom prilejeme vývar a jemne premiešame, aby sa nám nevytvorili hrudky.
Pridáme sušený kôpor, korenie a necháme to všetko spolu prevariť. Potom pridáme smotanu na varenie a necháme omáčku zovrieť.
Na záver omáčku ochutíme citrónovou šťavou, pridáme do nej dusené mäso a všetko spolu ešte chvíľu povaríme, aby sa chute spojili.
Podávame s knedľou.