REKLAMA
Kôprová omáčka
Výborný nedeľný obed
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 6 plátkov hovädzieho stehna
- 250 ml šľahačka
- 1 Cibuľa
- 1 pl masť
- 1⁄2 l hovädzí vývar
- múka
- soľ
- mleté čierne korenie
- citrónová šťava
- cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
Jedlo pripravujem v tlakovom hrnci. Mäso osolíme a okoreníme, poprášime hladkou múkou. Sprudka opečieme na masti, keď sa zatiahne pridáme nakrájanú cibuľu, orestujeme. Podlejeme vývarom a tlakový hrniec uzavrieme. Nechám variť v tlaku asi tak 15minút. Tlakový hrniec otvorím, plátky mäsa si vyberiem na tanier a dorobím omáčku. Pridáme smotanu na šľahanie, prevaríme, aby nám zhustla, ak je málo hustá pridávam lyžičku solamylu rozmiešanú v lyžici studenej vody. Potom už len podľa chuti pridáme cukor a šťavu z citróna, soľ. Omáčku vypnem a pridám nasekaný kôpor.