REKLAMA
Zdroj: Dar1930 from Getty Images
Kôprová polievka
Kôprová polievka sa vyznačuje charakteristickou chuťou a vôňou kôpru. K tomu stačí pridať niekoľko základných ingrediencií a máte skvelú polievku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 1 ks zemiak
- 50 g maslo
- 2 pl hladká múka
- 2 pl kôpor
- 2 l voda
- 200 ml smotana na varenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Pripravte si všetky ingrediencie. Cibuľu a zemiaky očistite a nakrájajte na malé kúsky. Cesnak očistite a pretlačte.
2. Krok
Na panvici na rozpustenom masle orestujte cibuľu, zemiaky a cesnak. Potom pridajte hladkú múku a kôpor. Do zmesi prilejte vodu a nechajte prevariť.
3. Krok
Keď suroviny zmäknú, trochu zemiakov odložte bokom, polievku rozmixujte ponorným mixérom. Potom pridajte smotanu na varenie, premiešajte a nechajte ešte chvíľu povariť.
4. Krok
Na záver dochuťte polievku soľou a korením podľa chuti a posypte nasekaným kôprom.