Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Korpus na tortu z 3 vajec
Recept na základný korpus na tortu z 3 vajec. Vďaka tomu, že sa vajíčka delia na žĺtky a bielky, získa nadýchaný penový vzhľad.
Ingrediencie
- 3 ks vajce
- 90 g práškový cukor
- 90 g hladká múka
- 1 kl prášok do pečiva
- 1 ks vanilkový cukor
- štipka soli
Najnovšie letáky
Postup
Oddelte bielky od žĺtkov a bielky si dajte na chvíľu bokom. Žĺtky dôkladne vyšľahajte s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny.
Do peny zo žĺtkov pridajte hladkú múku preosiatu s práškom do pečiva a štipkou soli. Dobre premiešajte, až kým sa všetko nespojí do hladkej hmoty.
Bielky vyšľahajte do tuha a opatrne ich vmiešajte do žĺtkovej hmoty.
Plech na pečenie vymažte maslom a vysypte múkou. Následne na plech nalejte pripravenú hmotu a dôkladne ju rovnomerne rozotrite po celom plechu.
Korpus na tortu pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 15 minút, alebo kým korpus nezíska zlatistú farbu a keď do neho vložíte drevenú špáradlo, tak zostane suché.
Hotový korpus opatrne vyberte z plechu a nechajte ho vychladnúť na mriežke.