REKLAMA
Korunovačné kura
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg kuracích pŕs
- 1 ks Cibuľa
- olivový olej
- 1 pl karí korenie (môže byť aj viac podľa chuti)
- 1 kocka kuracieho bujónu
- 1 pl paradajkový pretlak
- 1 pl citrónová šťava
- 300 ml majonéza
- 3 pl Tučná smotana
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Kuracie prsia si dáme variť, pridáme k nim kocku bujónu. Cibuľu si nakrájame na menšie kúsky a na panvici na olivovom oleji opražíme do zlatista pridáme karí korenie, pretlak, citrónovú šťavu a necháme zovrieť.
2. Krok
Keď máme mäso uvarené do väčšej misky si ho nakrájame na rezančeky a šťavu s neho precedíme cez sitko. Kúsok s tej precedenej šťavy prilejeme do predpripravenej omáčky a necháme troška vychladnúť. Keď máme omáčku vychladenú, pridáme k nej majonézu a smotanu a poriadne zamiešame.
3. Krok
Hotovú karí omáčku vylejeme na mäso a opäť zamiešame. Pred podávaním musí byť mäso zmiešané s karí omáčkou studené a príloha teplá. Podávame s ryžou alebo hranolkami.