REKLAMA
Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke
Dusený králik na kyslej smotanovej omáčke s kôprom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 králik
- 3 pl olivový olej
- 200 g červená cibuľa
- soľ
- mleté čierne korenie
- 500 ml kuracieho alebo hovädzieho vývaru
- 5 strúčiky cesnaku
- 1 pl sušený estragón
- 400 g kyslá smotana
- kôpor čerstvý
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Králika umyjeme a nasekáme na 6 kúskov.
2. Krok
Olivový olej zohrejeme na panvici a pridáme kúsky králika. Ochutíme podľa potreby čiernym korením, soľou.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Pečieme z oboch strán.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Medzi tým si nadrobno nakrájame červenú cibuľu a cesnak.
Zdroj: Youtube
5. Krok
Králika vyberieme z panvice a odložíme ho bokom. Na panvicu vložíme nakrájanú cibuľu s cesnakom a restujeme do zlatista.
Zdroj: Youtube
6. Krok
Po chvíli pridáme k cibuli opečeného králika, ktorého posypeme sušeným estragónom a podlejeme vývarom.
Zdroj: Youtube
7. Krok
Pridáme kyslú smotanu s nasekaným kôprom.
Zdroj: Youtube
8. Krok
Varíme pod pokrievkou, dokým omáčka nezačne bublať.
9. Krok
Servírovať môžeme so zemiakmi.