Krehké trvanlivé vanilkové pečivko
Takýchto sladkých trvanlivých keksíkov/koláčikov nikdy nie je dost. Sú vhodné na sviatky, rôzne slávnostné udalosti, alebo len tak na posedenie ku kávičke🙂 Pečivko vydrží bez problémov v krabici aj 2 mesiace.
Ingrediencie
- 400 g hladká múka
- 150 g cukor práškový
- 100 g kukuričný škrob
- 300 g maslo
- 2 vanilkové cukre
- 1 kl prášok do pečiva
- 1⁄2 kl soľ
Najnovšie letáky
Postup
V jednej miske najprv lyžicou premiešame múku,škrob,práškový a vanilkový cukor,sol a PDP.Napokon pridáme velmi mäkké, alebo dopolovici už tekuté maslo.Vypracujeme polomäkké mastné,jemné cesto, ktoré rozdelíme na cca.5-6 častí a ušúlame z nich valčeky.
Následne z valčekov nakrájame 1cm hrubé kolieska. Pomocou vidličky natlačíme hlbšie pásiky/vzorku do kolieska a následne dve protilahlé strany zlahka stlačíme do špicata. Keksíky pokladieme na plech s papierom a ihned dáme piect do rúry,ktorú sme si už vopred rozohriali na 190°C na cca.12 minút. Keksíky nemajú stmavnúť, ostávajú bledé, jedine tie špice sa väčšinou trocha sfarbia do svetlohneda.
Po upečení môžme podla chuti keksíky ešte obaliť v práškovom cukre , ktorý sme si zmiešali s vanilkovým.
Keksíky sú krehké, jemne chrumkavé, príjemnej vanilkovej chuti 🧡 Skladovat ich môžete bud v papierovej krabici,alebo v umelej dóze. A kedže sú trvanlivé a vydržia naozaj velmi dlho, je velmi praktické si z nich vo volnom čase narobit aj viac a potom pri nejakej vhodnej príležitosti si na nich pochutnať :-) alebo ponúknuť hosťom k šálke kávy! Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube