REKLAMA
Krémová cesnaková polievka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 250 g zemiakov
- 10 strúčikov cesnak
- olivový olej
- 1 pl maslo
- soľ
- mleté čierne korenie
- 700 ml voda
- 250 ml mlieko polotučné
- pažítka na ozdobu
- opečené pečivo podľa vašej chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Zemiaky a cesnak očistíme. Zemiaky nakrájame na väčšie kúsky a strúčiky cesnaku nadrobno.
2. Krok
Do väčšieho hrnca pridáme trochu olivového oleja a 1 lyžicu masla. Keď sa maslo rozpustí, pridáme nasekaný cesnak. Restujeme, kým cesnak získa zlatistú farbu. Potom pridáme nakrájané zemiaky, vývar, soľ a korenie. Varíme pod pokrievkou, kým zemiaky nezmäknú.
3. Krok
Uvarenú polievku rozmixujeme pomocou tyčového mixéra dohladka. Vrátime späť na sporák, prilejeme mlieko a varíme nech sa nám spoja chute.
4. Krok
Na panvici si opečte pečivo podľa svojej chuti.