REKLAMA
Kremová paradajková polievka z čerstvých paradajok
Teplá, kremová a lahodná polievka z čerstvých paradajok je vynikajúcim jedlom na teplé letné dni. Hlavnou ingredienciou sú čerstvé paradajky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg čerstvých paradajok
- 1 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 pl olivového oleja
- 1 kl cukru
- 2 pl masla
- 100 ml smotany na šľahanie
- 1 pl čerstvej bazalky
- 1 l vývaru
- soľ a čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Paradajky opláchnite, očistite a nakrájajte na malé kúsky. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.
2. Krok
Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich.
3. Krok
Pridajte nakrájané paradajky, cukor, soľ a korenie. Pár minút všetko spolu restujte.
4. Krok
Potom prilejte vývar a nechajte túto paradajkovú polievku variť približne 20 minút.
5. Krok
Po uvarení ju odstavte z ohňa a pridajte do nej maslo. Paradajkovú polievku rozmixujte na jemnú konzistenciu pomocou mixéra.
6. Krok
Nakoniec pridajte smotanu na šľahanie a posypte ju čerstvou bazalkou. Pred podávaním ešte raz prehrejte, ale už nevarte.