REKLAMA
Zdroj: Oleksandr Prokopenko from Canva
Krémová polievka Hokkaido
Recept na krémovú polievku Hokkaido so smotanou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kus hokkaido tekvica
- 2 kus mrkvy
- 1 kus Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 čl mletej papriky
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na šľahanie
- soľ a čierne korenie
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Tekvicu a mrkvu očistite, odstráňte šupku a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno.
2. Krok
Na panvici zohrejte olej a pridajte cibuľu. Orestujte ju do zlatista, potom pridajte cesnak a mletú papriku.
3. Krok
Pridajte nakrájanú tekvicu a mrkvu, všetko premiešajte a nechajte krátko podusiť.
4. Krok
Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte na strednom ohni dusiť, kým nie je zelenina úplne mäkká - tak cca 20-25 minút.
5. Krok
Polievku potom rozmixujte ponorným mixérom do hladka a potom prilejte smotanu. Opäť premiešajte a nechajte ešte chvíľu povariť.
6. Krok
Pred podávaním dochuťte hokkaido polievku soľou a čiernym korením.