Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Krémová polievka z bielej fazule
Recept na krémovú polievku z bielej fazule. V recepte je namiesto klasickej smotany použitá rastlinná smotana, čiže je vhodná aj pre ľudí s laktózovou intoleranciou.
Ingrediencie
- 1 hrnček biela fazuľa
- 1 ks Cibuľa
- 1 pl olej
- 3 ks petržlen
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 600 ml zeleninový vývar alebo bujón
- 200 ml rastlinná smotana na varenie
- 2 pl umeocot
- celé čierne korenie
- soľ
- tekvicové semienka
- tekvicový olej
Najnovšie letáky
Postup
Večer pred varením namočíme fazuľu aby zmäkla.
Cibuľu s cesnakom nakrájame na drobno, petržlen na kolieska.
Cibuľu orestujeme na rozpálenom oleji. Potom k nej pridáme cesnak s petržlenom.
Orestovanú zeleninu zalejeme vriacim vývarom, pridáme celé čierne korenie, soľ a varíme približne 10 minút.
Po chvíli pridáme k vývaru fazuľu a varíme ju 5 minút.
Následne priliejeme do polievky smotanu na varenie a varíme ešte niekoľko minút.
Takto pripravenú krémovú polievku z bielej fazule na záver zmixujeme.
Krémovú polievku z bielej fazule môžeme servírovať s tekvicovými semienkami a poliať ju tekvicovým olejom.