Krémová polievka z červenej šošovice / Mercimek çorbası
Táto skvelá polievka z červenej šošovice je velmi jednoduchá, rýchla a naozaj len z mála surovín. Nech vás to ale vôbec nemýli, lebo táto polievka má výbornú chuť a v tureckej kuchyni je jednou z najobľúbenejších šošovicových polievok.
Ingrediencie
- 250 ml červená šošovica
- 1 Cibuľa
- 2 cesnak strúčiky
- 1 pl hladká múka
- 11⁄2 l voda
- 1⁄2 kl čierne korenie mleté
- 1⁄2 kl čili vločky pulbiber
- soľ
- olej
- citrónová šťava
Najnovšie letáky
Postup
V jednom hrnci si rozohrejeme potrebné množstvo oleja a opečieme na ňom cibulu a postrúhaný cesnak. Následne pridáme 1pl múky a necháme chvílku spolu tiež poškvrčať. Nakoniec pridáme šošovicu a zalejeme 1,5litrom vody. Dáme soľ podla potreby, pulbiber/chili a ml.čierne korenie podla chuti -ja dávam po 1/2kl z oboch 😊 A už len necháme celé na strednom ohni variť.
Ked je už šošovica priam rozvarená, mixérom ju rozmixujeme ešte celkom do hladka. Ak treba, tak podla chuti pridáme ešte trochu soli a poprípade aj ml.čierne korenie. Ak vám bude polievka prihustá, tak dolejte trošku vody a chvílku ešte povarte 😊 Nakoniec polievku dochutíme citrónovou šťavou.
Polievka je výbornej chuti, je jemná a krémová. Podáva sa s klasickým pečivom/chlebom, ale skvelo sa k nej hodí aj Börek, Gözleme, Lángoš alebo dobrý Posúch :-) Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube