Krémová praženica
Ako na dokonalú krémovú praženicu? Ak nie ste z tých ľudí, ktorí milujú klasickú tuhú praženicu z hotelov, ale obľubujete skôr krémovú tekutejšiu praženicu, ste tu správne.
Ingrediencie
- 6 kus vajce
- 1⁄2 kus Cibuľa
- 50 g slaniny alebo šunky
- 2 kus tavený syr v črievku
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Cibuľu so slaninou/šunkou nakrájame na malé kocky a orestujeme na troške oleja. Oleja by nemalo byť veľa, stačí minimum.
Vajíčka rozbijeme do misky, osolíme, okoreníme a vidličkou poriadne rozšľaháme.
Keď sa cibuľa so slaninkou orestujú, panvicu odstavíme z ohňa a keď sa cibuľka prestane pražiť (panvica mierne ochladne) za stáleho miešania pridáme vajíčka a chvíľu miešame mimo plameňa.
Panvicu presunieme znova nad plameň a stále miešame (odporúčam použiť varechu s plochou hranou, aby sa vajíčka ľahko oddeľovali od panvice).
Keď sa vajíčka začnú prichytávať o dno panvice, znova stiahneme z ohňa a miešame. Takto pokračujeme až kým praženica trochu nezhustne.
Na záver pridáme tavený syr, zamiešame a hotovo.