Zdroj: Pixabay
Krémové cesnakové cestoviny na večeru
Uspokojte svoje chute na cestoviny s týmto rýchlym a jednoduchým jedlom s cesnakovými hubami. Toto luxusne bohaté, krémové jedlo s aromatickým cesnakom a čerstvými hubami je ideálne na upokojujúce jedlo uprostred týždňa. Určite sa stane hitom pre celú rodinu!
Ingrediencie
- 350 gms Vašich obľúbených cestovín
- 250 gms čerstvé biele šampiňóny nakrájané na plátky
- 2 pl olivový olej
- 4 strúčiky Cesnak, mletý
- 1 pohár Tučná smotana
- soľ a korenie podľa chuti
- 1⁄2 pohár parmezán
- Čerstvá petržlenová vňať, na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Cestoviny uvarte v hrnci s vriacou osolenou vodou podľa návodu na obale, kým nie sú al-dente. Scedíme ich a odložíme bokom.
Kým sa cestoviny varia, rozohrejte olivový olej vo veľkej panvici na miernom ohni. Pridajte na plátky nakrájané huby a varte ich, kým nezhnednú, približne 5-8 minút.
K hubám pridajte prelisovaný cesnak a varte ďalšie 1-2 minúty, kým sa nerozvonia.
Znížte teplotu a do panvice nalejte hustú smotanu. Zmes premiešajte a priveďte ju do varu. Dochuťte soľou a korením.
Do omáčky pridajte čerstvo nastrúhaný parmezán a miešajte, kým sa omáčka nestane krémovou.
Do panvice pridajte scedené cestoviny a premiešajte, kým sa cestoviny dobre obalia omáčkou.
Cestoviny podávajte teplé, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou a prípadne ďalším parmezánom.