Zdroj: Oleksandr Prokopenko from Canva
Krémové hubové rizoto
Denne varím pre svoju rodinu a krémové hubové rizoto s parmezánom je jedným z tých jedál, ktoré nikdy nesklamú.
Ingrediencie
- 1 l vývaru
- 500 g ryže arborio
- 1 kus Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 500 g Húb
- 4 pl masla
- 250 ml bielej suchého vína
- 150 g nastrúhaného syra
- 100 g parmezán
- soľ a čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Cibuľu a cesnak ošúpem a nadrobno nakrájam. Huby očistím a nakrájam na menšie kúsky. V hrnci si na masle opražím cibuľu a cesnak, pridám huby, osolím a okorením. Všetko spolu pražím, až kým nebude cibuľa sklovitá a huby nebudú mať zlatohnedú farbu.
Pridám ryžu do panvice a pražím ju spolu s hubami a cibuľou asi 5 minút.
Postupne prilievam vývar, približne po šálke. Počkám, kým ryža vývar vstrebe a až potom prilejem ďalší. Celý proces pridávania vývaru a miešania trvá približne 20 minút.
Keď ryža vstrebe všetok vývar, prilejem biele víno, syr a parmezán. Rizoto ešte minútu miešam a potom ho odložím z ohňa a nechám ešte 5 minút odstáť.