REKLAMA

Zdroj: Oleksandr Prokopenko from Canva

Krémové hubové rizoto

Denne varím pre svoju rodinu a krémové hubové rizoto s parmezánom je jedným z tých jedál, ktoré nikdy nesklamú.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 l vývaru Pridané do
  • 500 g ryže arborio Pridané do
  • 1 kus Cibuľa Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 500 g Húb Pridané do
  • 4 pl masla Pridané do
  • 250 ml bielej suchého vína Pridané do
  • 150 g nastrúhaného syra Pridané do
  • 100 g parmezán Pridané do
  • soľ a čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Cibuľu a cesnak ošúpem a nadrobno nakrájam. Huby očistím a nakrájam na menšie kúsky. V hrnci si na masle opražím cibuľu a cesnak, pridám huby, osolím a okorením. Všetko spolu pražím, až kým nebude cibuľa sklovitá a huby nebudú mať zlatohnedú farbu.

2. Krok

Pridám ryžu do panvice a pražím ju spolu s hubami a cibuľou asi 5 minút.

3. Krok

Postupne prilievam vývar, približne po šálke. Počkám, kým ryža vývar vstrebe a až potom prilejem ďalší. Celý proces pridávania vývaru a miešania trvá približne 20 minút.

4. Krok

Keď ryža vstrebe všetok vývar, prilejem biele víno, syr a parmezán. Rizoto ešte minútu miešam a potom ho odložím z ohňa a nechám ešte 5 minút odstáť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov