Zdroj: Pixabay: ilgag
Krémové kuracie mäso a cestoviny Risoni
Tento recept na krémové kuracie mäso s rizotom je výdatný, sýty a úžasne upokojujúci - ideálny na dni, keď potrebujete trochu lásky k jedlu.
Ingrediencie
- 4 Kuracie prsné filé
- 1 polievková lyžica olivový olej
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 poháre Spoločnosti Risoni Pasta
- 3 poháre Kurací vývar
- 1 pohár Krém
- 1 pohár parmezán
- 2 lyžičky sušený tymián
- 2 lyžičky sušený rozmarín
- Čerstvá petržlenová vňať, nasekaná na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia. Získate tak dostatok času na prípravu surovín a zaistíte, že rúra bude dostatočne horúca na pečenie kurčaťa.
Obe strany kuracích filiet dôkladne osolte a okoreňte. Táto časť je veľmi dôležitá, pretože pomáha zvýrazniť prirodzenú chuť kurčaťa.
Olivový olej rozohrejte na panvici na strednom ohni. Pridanie oleja nielenže zabráni prilepeniu kurčaťa, ale prispeje aj k celkovej chuti pokrmu.
Kuracie filé opečte dozlatista. Dôvodom prepečenia kurčaťa je to, že sa v ňom zachytí šťava a mäso je jemné a chutné.
Vezmite si primerane veľký plech na pečenie a na jeho dno nasypte cestoviny risoni. Rizoni absorbujú chuť kuracieho mäsa a vývaru a stanú sa neuveriteľne chutnými.
Do misky pridajte kurací vývar a dbajte na to, aby boli všetky rizónie pokryté. Zalievanie vývarom pomáha rovnomernému vareniu cestovín.
Na risoni položte opečené kuracie prsia.
V miske zmiešajte smotanu, parmezán, tymián a rozmarín a touto zmesou zalejte kuracie mäso a rizónie na plechu. Táto zhovievavá krémová omáčka sa zapeká do kuracieho mäsa a cestovín a zvýrazní ich chuť.
Plech vložte do predhriatej rúry. Po 20 minútach pečenia vám odporúčam pokrm skontrolovať, aby ste sa vyhli prepečeniu.
Celkový čas pečenia skontrolujte približne na 20-25 minút, alebo kým nie je kurča dôkladne upečené a cestoviny mäkké.
Pred podávaním posypte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou na ozdobu.