REKLAMA
Krémové rizoto s hubami
Recept na vynikajúce krémové rizoto s hubami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 250 g ryže arborio
- 500 g čerstvých húb
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml bieleho vína
- 50 g masla
- 50 g parmezán
- soľ a čierne korenie
- olivový olej
- petržlen na ozdobenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
1 Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a orestujeme ich na panvici s trochou olivového oleja.
2. Krok
Pridáme očistené a nasekané huby. Restujeme ich ešte niekoľko minút.
3. Krok
Na inú panvicu pridáme trochu oleja, pridáme ryžu a restujeme ju.
4. Krok
Potom prilejeme víno a necháme, aby sa vstrebalo do ryže.
5. Krok
Postupne prilievame vývar, asi pol šálky naraz a necháme ho vstrebať. Takto pokračujeme, kým nie je ryža mäkká.
6. Krok
Do hotového rizota vmiešame maslo a nastrúhaný parmezán. Podľa chuti dochutíme soľou a korením.
7. Krok
Servírujeme teplé, posypané petržlenom a ešte trochou parmezánu.