Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi
Znova recept od mojich milovaných Fitshakerákov 🙂 Chcela som niečo zdravšie a aj napriek tomu, že veľmi rizotá nemusím, dala som tomuto krémovému šancu a dopadlo to naozaj nad moje očakávania. Plnohodnotný obed plný zeleniny splnil to, čo mal.
Ingrediencie
- 1 hrnček ryža Arborio
- 1 kus Cibuľa
- 10 kus huba
- 2 strúčiky cesnak
- 1 kus cuketa
- 200 g baby špenát
- parmezán
- 1 l zeleninový bujón
- 50 g maslo
- soľ
- mleté čierne korenie
- kurkuma
- olivový olej
Najnovšie letáky
Postup
Cibuľu nakrájame a orestujeme ju na troške olivového oleja.
Pridáme ryžu a dôkladne obalíme v olivovom oleji.
Vývar po naberačkách prilievame do ryže (dáme len toľko, aby bola ryža prikrytá). Osolíme, okoreníme a dáme kurkumu. Prikryjeme a necháme variť.
Vývar prilievame po častiach, vždy keď sa odparí, aby sa ryža neprilepila.
Na panvici orestujeme cesnak, pridáme čerstvé šampiňóny nakrájané na plátky, nadrobno nakrájanú cuketu a dochutíme. Nakoniec pridáme čerstvý špenát a niekoľko minút dusíme.
Do uvarenej ryže pridáme ešte trošku vývaru, kúsok masla a nastrúhaný parmezán. Dobre premiešame a dochutíme.
Pridáme zeleninu a zľahka zamiešame. Podávame posypané syrom.