REKLAMA
Krémové špenátové rizoto
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- hrnček ryže ja som mala Arborio (môžete aj Carnaroli)
- 2 šalotky
- 3 strúčiky cesnak
- 3 pl olivový olej
- 100 g parmesan v4
- 200 ml white wine v4
- 5 pl maslo
- 700 ml vývar zeleninový (podľa potreby)
- 200 g mrazený špenát
- soľ
- čierne mleté korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Rozohrejeme si olivový olej, do ktorého pridáme 2 PL masla. Následne pridáme prelisovaný cesnak a nakrájanú šalotku. Akonáhle nám chytí farbu, tak pridáme ryžu a so šalotkou a cesnakom ju orestujeme, aby každé zrniečko bolo obalené olejom/maslom.
2. Krok
Keď máme ryžu orestovanú, tak ju zalejeme bielym vínom a necháme odpariť vodu. Keď máme víno odparené, tak po naberačkách pridávame vývar, ktorý sa nám bude pomaly vyparovať. (pridávame po naberačkách)
3. Krok
Po cca 15-20min. pridáme mrazený špenát a poriadne premiešame.
4. Krok
Rizoto varíme do zmäknutia pod pokrievkou. (Ak bude treba prilejeme naberačku vývaru).
5. Krok
Vypneme sporák a primiešame 3 PL masla a parmezán. Okoreníme trošku čiernym korením, poprípade soľou a pridáme strúhaný parmezán.