Zdroj: Pixabay
Krémy na cupcakes
Základný krém na cupcakes, ktorý môže mať rôzne varianty.
Ingrediencie
Základ
- 5 bielkov
- 250 g krupicového cukru
- 1 balík vanilkového cukru
- 350 g maslo
- Štipka soľ
Dochucovadlá
- 300 g malina
- červené farbivo
Najnovšie letáky
Postup
Bielka s oboma cukrami a soľou zmiešajte metličkou v mise nad vodným kúpeľom.
Varíme nad vodným kúpeľom pokiaľ nie je cukor úplne rozpustený. Šľaháme asi 10 minút aby bola zmes lesklá.
Postupne po kúskoch zašľahávame maslo. Šľaháme pokiaľ nie je krém poriadne spojený. Základ krému je hotový. Môžeme ho použiť aj takto po vychladnutí.
Na dochutenie môžeme použiť napríklad maliny, ktoré sme si na panvici rozvarili na kašu. Cez sítko si ich prepasírujeme aby sme sa zbavili zrniek. Zmes pridáme do krému a premiešame.
Ako ďaľšiu možnosť môžeme použiť aj potravinárske farbivo, čím dodáme krémom rôznu farbu.
Taktiež môžeme použiť rôzne druhy ovocia, ktoré vždy rozvaríme na kašu a pridávame na záver do hotového krému. Nepridávame však do ovocia cukor, pretože krém by bol príliš slakdký.