REKLAMA

Zdroj: EzumeImages from Getty Images

Krevetová polievka

Bisque je klasická francúzska polievka z kreviet, ktorá sa často podáva ako predjedlo. Táto hustá, krémová a bohato ochutená polievka, v ktorej sú nádherne zachované chute morských plodov, je naozaj gurmánskym zážitkom!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg Krevety Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 2 Mrkva Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 2 Lyžice Paradajkový pretlak Pridané do
  • 112 l vody Pridané do
  • 2 Pobočky petržlenová vňať Pridané do
  • 2 Lyžice hladká múka Pridané do
  • 200 ml Smotana na varenie Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Krevety očistite a odstráňte hlavy a telá. Hlavy a telá odložte bokom a krevety uložte do chladničky.

2. Krok

Na panvici rozpustite maslo a pridajte cibuľu, mrkvu a cesnak. Nechajte zhnednúť.

3. Krok

Pridajte hlavy a telá kreviet a smažte, kým nezružovejú.

4. Krok

Pridajte paradajkový pretlak a smažte ešte niekoľko minút.

5. Krok

Pridajte vodu a varte ju 30 minút na miernom ohni.

6. Krok

Po 30 minútach vývar sceďte a nechajte ho bokom.

7. Krok

Do panvice pridajte múku a zmes opäť premiešajte.

8. Krok

Do panvice pomaly prilievajte vývar a miešajte ho. Výsledkom by mala byť veľmi hustá zmes.

9. Krok

Pridáme smotanu na varenie, krevety a dochutíme soľou a korením.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov