Zdroj: EzumeImages from Getty Images
Krevetová polievka
Bisque je klasická francúzska polievka z kreviet, ktorá sa často podáva ako predjedlo. Táto hustá, krémová a bohato ochutená polievka, v ktorej sú nádherne zachované chute morských plodov, je naozaj gurmánskym zážitkom!
Ingrediencie
- 1 kg Krevety
- 1 Cibuľa
- 2 Mrkva
- 2 strúčiky Cesnak
- 50 g maslo
- 2 Lyžice Paradajkový pretlak
- 11⁄2 l vody
- 2 Pobočky petržlenová vňať
- 2 Lyžice hladká múka
- 200 ml Smotana na varenie
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Krevety očistite a odstráňte hlavy a telá. Hlavy a telá odložte bokom a krevety uložte do chladničky.
Na panvici rozpustite maslo a pridajte cibuľu, mrkvu a cesnak. Nechajte zhnednúť.
Pridajte hlavy a telá kreviet a smažte, kým nezružovejú.
Pridajte paradajkový pretlak a smažte ešte niekoľko minút.
Pridajte vodu a varte ju 30 minút na miernom ohni.
Po 30 minútach vývar sceďte a nechajte ho bokom.
Do panvice pridajte múku a zmes opäť premiešajte.
Do panvice pomaly prilievajte vývar a miešajte ho. Výsledkom by mala byť veľmi hustá zmes.
Pridáme smotanu na varenie, krevety a dochutíme soľou a korením.