REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Krúpna baba
Recept na tradičnú slovenskú zemiakovú krúpnu babu, ktorá sa podáva teplá alebo aj studená.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 kg zemiaky
- 100 g krúpy
- 150 g slanina
- 1 kus Cibuľa
- 2 pl olej
- údené mäso
- klobása
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Krúpy riadne opláchneme.
2. Krok
Zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť do slanej vody spolu s krúpmi.
3. Krok
Na oleji opečieme slaninu nakrájanú na kocky.
4. Krok
Pridáme k nej cibuľu, klobásku, údené mäso a spolu orestujeme.
5. Krok
Zemiaky s krúpami scedíme, popučíme nahrubo a zmiešame so slaninou a cibuľkou.
6. Krok
Zmes preložíme do pekáča a pečieme na 180 stupňov asi hodinu.