REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4pYqvZfOHb74pGMix87C/4930c030cf83c6b17d01a2ea893aa0.jpeg)
Kura na hubách
Jemné kúsky mäsa dusené na aromatických hubách, podliate bohatou omáčkou z whisky a vývaru. Príjemnú sviežosť dodáva jemná cuketa.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- Hŕstka očistených húb
- 2 ks Kuracie stehno vykostené
- 1 strúčky cesnaku
- petržlenová vňať
- 2 ks bobkový list
- Masť alebo maslo
- Konak wiska
- voda vývar
- 2 ks cuketa
- soľ
- korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
1. Kuracie stehno osolíme a okorenime možme poprášiť múkou
2. Krok
2. Pekne zostra opečieme na tuku zo všetkých strán dôkladne do zlatova.
3. Krok
3. Vytiahneme z tuku a do tuku hodime huby na hrubo nakrájané a necháme rozvoňať, pridáme rozdrvený strúčik cesnaku tiež necháme rozvoňať a stlmime cuketou nakrájanú na kúsky. Opekám dôkladne nech to syčí.
4. Krok
4. Vráťim späť opečené kúsky stehna, zastreknem hltom koňaku alebo whisky a podľa potreby pridam vodu alebo vývar.
5. Krok
5. Zakryté dusím do mäkka, miešam čo najmenej aby sa mäso a huby nerozbili. Pretrepem opatrne hrncom alebo panvicou.
6. Krok
6. Podávam posypanou petržlenovo vňaťou.