Kuracia roláda
Tak túto roládu som robila 1x pred xy rokmi a fotka je tiež archívna 😃,,ale chuť bola dobrá, pamätám si doteraz.
Ingrediencie
- kuracie prsia
- plátkový syr
- syr tehla nastrúhaný
- plátky šunka debrecínka
- šampiňóny
- klobáska
- vajce
- plátky slanina
- soľ a alobal
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia si rozrežeme na plátok a trošku vyklepeme. Posolime podľa chuti - radšej menej, lebo syr a šunka pustia svoje. Alobal si trošku potrieme olejom a vystelieme ho plátkami slaninky a potom kur.plátkom. Na túto vrstvu naukladáme šunku, potom plátkový syr.Udusíme si na troške oleja šampiňóny na drobno nakrájané a kúsok klobásky pridáme vajko a spravíme z toho škvareninu ktorú rozložíme na plátkový syr sem tam posýpame nastrúhaným syrom, .do stredu dáme rozmixované zbytky kuracích prs (nemusí byť mne zostali tak som dala ) Ja som trošku posypala soľou a granulovaným cesnakom.Opatrne stáčame - tuho, tak aby alobal nebol vo vnútri rolády, iba na jej povrchu. Zabalíme do ešte jednej vrstvy alobalu a dáme piect na 180°C cca 70-120minút do pekáča s vodou. . Je to super studené i teplé - na oslavy, podľa mňa vždy lepšie ako obložený chlebík! Dobrú chuť!