REKLAMA
Kuracie mäso na šťave so zemiakovou kašou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Mäso
- 1 kg kuracích stehien
- 1 čl soľ
- 1 čl tymianu
- 1 čl oregana
- 1 čl cesnakového prášku
- 1 lyžička vegeta
- 1 Lyžice maslo
- 1 Lyžice oleja
- 2 šálky kuracieho vývaru
- 1 vetvička rozmarínu
Zemiaková kaša
- 3 stredné zemiaky
- 1⁄2 čl soľ
- 2 Lyžice maslo
- 1 čl cesnakového prášku
- 1⁄4 šálky smotany
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Kuracie stehná si poriadne umyjeme a nakoreníme ich zmesou korenín a soli. Dobre premiešame.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Na panvici si zohrejeme maslo spolu s olejom a kuracie stehná sprudka opekáme z obcoh strán. Kožička musí byť riadne vypečená. Keď máme stehná už vypečené preložíme ich do zapekacej misy. Podlejeme vývarom a pridáme rozmarýn. Zakryjeme alobalom a pečieme na 200 stupňov 30 minút.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Ako sa nám kuracina pečie pripravíme si zemiakovú kašu. Zemiaky si očistíme a dáme ich variť do osolenej vody. Zemiaky scedíme, popučíme ich na kašu pridáme cesnakový prášok, maslo a smotanu. Vymiešame na hladkú kašu.
Zdroj: Youtube