REKLAMA
Zdroj: Rogerio_Andrade from Getty Images
Kuracie mäso s plnkou
Tento recept na pečené kurča s plnkou je obľúbený už po celé generácie v kuchyni našich starých mám a stále ho radi pripravujeme na rodinné stretnutia alebo stretnutia rodín. Plnka aj kurča sú jemné, šťavnaté a plné chuti.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Kuracie mäso:
- 1 kuracieho mäsa
- soľ a korenie
- 1 Lyžica papriky
- 2 strúčiky Cesnak
Plnka:
- 1 bageta
- 2 strúčiky Cesnak
- Hrsť vetvičiek petržlenu
- 100 g maslo
- 50 ml Smetana
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
150 min.
1. Krok
Umyte a osušte kurča a okoreňte ho soľou, korením, paprikou a cesnakom.
2. Krok
Bagetu nakrájajte na malé kocky a zmiešajte s postrúhaným cesnakom, petržlenovou vňaťou, maslom a smotanou. Dochutíme soľou a korením.
3. Krok
Touto zmesou naplňte kurča.
4. Krok
Kuracie mäso vložte do pekáča, pokvapkajte vodou a pečte pri teplote 180 stupňov približne 2 hodiny. Počas pečenia kurča niekoľkokrát potrite tukom.
5. Krok
Podávajte s obľúbenou prílohou, napríklad s pečenou zeleninou alebo pečenými zemiakmi.