Kuracie mäso so šparglovou omáčkou
Omáčka je ľahká a výbornej chuti, spolu s kuracímu mäsom na pare je to veľmi vhodná kombinácia.
Ingrediencie
Šparglová omáčka
- Kúsok maslo
- 1 jarná cibuľa
- 280 špargľa
- 250 sladká smotana
- 50 tavený syr
- soľ a korenie
Kura marinované
- 1 kura
- Korenie na pečené kurča
- wolčestrová omáčka
- soľ hrubá
Zemiaky príloha
- štipka soli
- medvedí cesnak
- zemiaky
- červená mletá paprika
Najnovšie letáky
Postup
Kurča si rozporcujeme pridáme, koreniny,wolčestrovú omáčku a soľ .Dobre potrieme a premiešame, takto uložíme aspoň na 2 hoďky do chladničky.odležať.
Do parného hrnca dáme takto marinované kura,zemiaky bez šupky posypané, medvedím cesnakom,soľou a mletou červenou paprikou. A pustíme parenie.Neskoršie pridáme asi keď máme na 3/4 kura a zemiaky hotové ,špičky špargle,upariť.
Kým sa nám to parí pripravíme si omáčku zo špargle. Na masle zľahka osmahneme jarnú cibuľku pridáme očistenú šparglu a podusíme. Zalejeme ju smotanou a pridáme syr ,spolu ručným mixérom roxmixujeme na jemnú omáčku. Nakoniec pridáme do omáčky uparené špičky špargle.
Môžeme servírovať. Dobrú chuť