Kuracie mäso v kari - jablkovej omáčke
Toto exotické jedlo patrí už zopár rokov medzi naše obľúbené . Je velmi jednoduché, rýchle a chutné! Moje deti ho zbožňuju. Na tejto omáčke je výborné a výnimočné to, že ju zahustia vlastne tie jablká :-)
Ingrediencie
- 3 velké kuracie stehná
- 6 jabĺk
- 2 cibule
- 100 ml smotana na varenie
- 3 kl kari korenie
- 1⁄2 kl mleté čierne korenie
- soľ olej
- 300 ml voda
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravíme všetko potrebné čo budeme potrebovať. Najlepšie je použiť sladkokyslé jablká. Kludne môžu byť aj staršie jablká, tu ich aspon môžte zúžitkovať. Jablká očistíme a pokrájame na kúsky. Stehná vykostíme a pokrájame na menšie kúsky a cibulu na drobno. Zo smotany na varenie dáte kolko chcete, čiže podla chuti . Čo sa týka kari korenia, môžte dať najprv len 2kl a potom ochutnať.
V jednom hrnci si na oleji zosklovatíme cibulu, ktorú sme trocha osolili. Pridáme mäso, osolíme a zakryté pár minutiek podusíme. Za tých pár minút si pustia aj dosť vlastnej šťavy.
Následne mäso zo šťavy vyberieme a zakryjeme, aby zostalo teplé. Do hrnca k šťave dáme naše nakrájané jablká, osolíme a zakryté ich dusíme až do mäkka. Podla toho, kolko šťavy si jablká pustili, podla toho pridáme ešte trocha vody. Ja som dala 3dl. Napokon to celé rozmixujeme do hladka. Máme dostať vlastne jablkovú omáčku .
Do omáčky vložíme späť mäso, pridáme kari korenie, mleté čierne korenie a soľ podla chuti. Celé to spolu povaríme ešte zo 10 minút a nakoniec zjemníme smotanou na varenie. Podla chuti môžte dochutiť aj citrónom, to záleží vždy od toho aké kyslé jablká ste použili.
Najviac sa ako príloha hodí jazmínová ryža, ktorá má vlastne tiež svoju špecifickú chuť a tá sa fantasticky hodí k tejto exotickej sladkokyslej omáčke . Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube