Kuracie mäso v medovo-horčicovej omáčke
Ingrediencie
- 500 g kuracie prsia
- 6 pl hladká múka
- 1 čl soľ
- 1⁄2 čl mleté čierne korenie
- 1 čl cesnak korenie
- 1 čl rozmarín (nadrobno nakrájaný)
- 1 čl senovka grécka môžete vynechať ak nemáte
- ryža
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie mäso si očistíme a nakrájame na plátky.
Do hlbšieho taniera si pridáme múku, čierne korenie, soľ, rozmarín, cesnak, senovku a premiešame.
Kuracie prsia si v zmesi z oboch strán obalíme a do rozpálenej panvice, kde si pridáme olej a maslo, následne pridáme kuracie kúsky.
Keď budú všetky orestované, tak si ich odložíme bokom.
Do výpeku pridáme lyžicu masla a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Kým sa cibuľa restuje, tak si v miske zmiešame med, horčicu a worcestrovú omáčku.
Keď bude cibuľa orestovaná, tak pridáme horčicu s medom a omáčku a premiešame.
Pridáme smotanu na šľahanie, čili - ak máte radi a kuracie kúsky.
Varíme cca 5 minút. Po dovarení môžeme posypať petržlenovou vňaťou.
Podávame s ryžou, alebo Vami zvolenou prílohou.
Dobrú chuť 😊
Komentáre (3)
Vyskúšala a idem ho robiť znovu,výborný.
Chyba popis všetkých rurogin kolko medu horčice omáčky cibuľa