Zdroj: Canva
Kuracie mexické soté v placke
Rýchle a dobré kuracie soté v placke
Ingrediencie
Placky
- 1 kg zemiak
- 2 kus vajce
- 100 g hladká múka
- 1⁄2 čl korenie čierne mleté
- 1 čl majorán sušený
- 4 strúčiky cesnak
- soľ
Soté
- 500 g prsia kuracie
- 1 kus Cibuľa
- 1 čl omáčka sójová
- 1 pl horčica plnotučná
- 1 pl kečup
- 3 pl šťava paradajková
- 1 konzerva šampiňóny sterilizované
- korenie čierne mleté
- soľ
- olej rastlinný
- syr tvrdý strúhaný na posypanie
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky očistíme, postrúhame najemno, pridáme vajíčka, hladkú múku, mleté čierne korenie, sušenú majoránku, prelisovaný cesnak, soľ podľa chuti, dôkladne premiešame. Na horúcej panvici potretej olejom upečieme väčšie placky, ktoré udržujeme v teple.
Stredne veľkú cibuľu pokrájame na drobné kocky, na oleji opražíme dosklovita. Mäso pokrájame na malé rezance, pridáme k cibuli, aby sa zatiahlo, posolíme, podusíme a pridáme mleté čierne korenie, kečup, paradajkovú šťavu, horčicu, sójovú omáčku, scedené pokrájané šampiňóny a premiešame. Prikryjeme pokrievkou a udusíme do mäkka. V prípade, že chceme mať pikantné soté, pridáme pokrájanú chilli papričku. Ak sa vytvorí veľa tekutiny, mäsko odokryjeme a necháme tekutinu odpariť. Podľa potreby dochutíme.
Pripravené placky naplníme hotovým soté, preložíme na polovicu. Posypeme strúhaným syrom a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Môžete,prosím,pridať komplet recept v slovenčine?