REKLAMA
Kuracie prsia s hermelínovou omáčkou
Pre milovníkov hermelínu a kuracieho mäsa.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g kuracie prsia
- 100 g tvrdý syr
- 100 g hermelínový syr
- 1 kus šalotky
- 1 kus cesnak
- korenie štyroch farieb
- horčica
- soľ
- olivový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Kuracie prsia očistíme, nakrájame na rezne osolíme a okoreníme z oboch strán. Tvrdý syr a hermelín nastrúhame. Šalotku a cesnak nakrájame na drobno.
2. Krok
V širšom hrnci si rozpálime olivový olej a sprudka opečieme kuracie prsia z oboch strán. Opečené prsíčka odložíme na tanier.
3. Krok
Do výpeku po mäse, dáme maslo a nakrájanú šalotku a cesnak. Opečieme ich, a vrátime do hrnca opečené prsíčka. Necháme chvíľu opekať a podlejeme vodou. Necháme dusiť.
4. Krok
Keď je mäso hotové tak pridáme do omáčky nastrúhané syry a necháme rozpustiť dochutíme soľou a horčicou. Podávame so zemiakmi, ryžou alebo cestovinou. Dorbú chuť.
Super rýchlovka.