REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/MvZU9Sp96Nt97k9yzhxl/393a44bd5b1f82e9426a88110b96f3.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Kuracie rezne v zemiakovom cestíčku
Chutné obaľované kuracie rezne trochu inak. Sú obalené v múke a zemiakovom cestíčku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 500 gramov kuracie prsia
- 220 gramov nastrúhané zemiaky
- 2 kl kypriaci prášok do pečiva
- 1 ks vajce
- 1 kl vegeta
- 300 ml mlieko
- hladká múka
- soľ
- čierne mleté korenie
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na rezne.
2. Krok
Tie naklepeme, posypeme soľou a korením.
3. Krok
Zemiaky postrúhame na jemno. Prípadne, kto chce, ich môže zmixovať.
4. Krok
V miske zmiešame zemiaky, vajce, vegetu, kypriaci prášok, múku a mlieko. Zo zmesi vymiešame hladké cestíčko.
5. Krok
Rezne obalíme najprv v múke a následne v cestíčku.
6. Krok
Na panvici rozpálime olej a vypražíme na ňom rezne z oboch strán.