Zdroj: frederique wacquier from Getty Images
Kuracie rizoto so šampiňónmi
Chrumkavé kuracie mäso, mäkké šampiňóny a krémové rizoto - jednoducho neodolateľná kombinácia.
Ingrediencie
- 350 g kuracieho mäsa
- 200 g šampiňónov
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 Lyžice olivového oleja
- 250 g ryže arborio
- 1 l zeleninového vývaru
- 80 g parmezán
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si nakrájajte mäso na menšie kúsky, osoľte ho a opečte na panvici s troškou olivového oleja. Opražené mäso vyberte a odložte bokom.
Na tej istej panvici opečte na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak, aby mali krásnu zlatistú farbu. Potom pridajte nakrájané šampiňóny.
Keď sa všetky ingrediencie na panvici spoja, pridajte ryžu. Veľmi dôležité je, aby ste nenaliali všetok vývar naraz, ale postupne, podľa toho ako ho ryža vstrebáva. Medzi tým nezabudnite občas premiešať.
Keď je ryža skoro hotová (zhruba po 20 minútach), pridajte späť kuracie mäso a premiešajte. Takto sa všetky chute prepoja dohromady a vytvoria perfektnú harmóniu.
Na záver pridajte do rizota nastrúhaný Parmezán a ešte raz premiešajte. Potom môžete rizoto podávať.