Kuracie soté s brokolicou
Fantastické kuracie soté s brokolicou a šampiňónmi.
Ingrediencie
Suroviny
- 680 g kuracie stehná bez kosti
- 2 pl olej
- 1 ks brokolica
- 1 ks Cibuľa
- huba
Omáčka
- 2⁄3 šálky kurací vývar
- 3 pl sójovej omáčky
- 2 pl hnedý cukor
- 1 pl kukuričný škrob
- 1 pl sezamový olej
- 1 čl čerstvý zázvor
- 2 ks strúčiky cesnaku
- mleté čierne korenie
- štipka soli
Najnovšie letáky
Postup
Začneme s prípravou omáčky Očistený a postrúhaný zázvor s cesnakom zalejeme vodou.
Zdroj: Youtube
Do misky tiež nalejeme kurací vývar a pridáme sójovú omáčku, sézamový olej, kukuričný škrob, hnedý cukor a mleté čierne korenie. Všetko spolu poriadne premiešame.
Zdroj: Youtube
Šampiňóny, cibuľu a brokolicu nakrájame.
Zdroj: Youtube
Z kuracích stehien odrežeme prebytočný tuk a nakrájame ich na pásiky. Osolíme a okoreníme ich.
Zdroj: Youtube
Na panvici rozpálime olej a pridáme nakrájané mäso. Restujeme ho niekoľko minút z každej strany a potom ho preložíme na tanier.
Zdroj: Youtube
Na tej istej panvici opečieme nakrájanú cibuľu, šampiňóny a brokolicu. Za stáleho miešania ich pečieme zhruba 4 minúty.
Zdroj: Youtube
Potom zmes na panvici zalejeme pripravenou omáčkou a dusíme ju pokiaľ omáčka nezhustne.
Na záver všetko spolu zmiešame s kuracím mäsom a dozdobíme sezamovými semienkami. Toto jedlo sa výborne hodí s ryžou.