REKLAMA
Zdroj: Yuliya Furman from Canva
Kuracie soté so šampiňónmi a smotanou
Tento recept na kuracie soté so šampiňónmi a smotanou je vynikajúci nápad na rýchly a jednoduchý obed alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g kuracie prsia
- 250 g šampiňóny
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks cesnak
- 200 ml smotana na varenie
- 2 pl olej
- 1 ks vegeta
- 1⁄2 čl soľ
- 1⁄2 čl mleté čierne korenie
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Nakrájame kuracie prsia na menšie kúsky. Šampiňóny a cibuľu nakrájame na plátky. Cesnak pretlačíme cez lis.
2. Krok
Na panvici rozpálime olej, pridáme kuracie mäso a osmažíme ho do zlatista.
3. Krok
Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a šampiňóny a dusíme pár minút.
4. Krok
Ochutíme vegetou, soľou a korením a zalejeme smotanou. Necháme na miernom ohni povariť 5-10 minút, kým omáčka nezhustne.
5. Krok
Servírujeme s cestovinami.