REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Kuracie stehná na kyslej kapuste so zemiakmi
Tradičný slovenský recept, ktorý dokáže potešiť každého gurmána. Kuracie stehná sa pečú na kyslej kapuste a podávajú sa so zemiakmi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Kuracie stehná
- 4 ks kuracie stehná
- 2 čajové lyžičky soľ
- 1 čajová lyžička Čierny korenie
Kyslá kapusta
- 500 g kyslá kapusta
Zemiaky
- 800 g zemiaky
- 1 čajová lyžička soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180°C. Kuracie stehná osoľte, okoreňte.
2. Krok
Kyslú kapustu vložte do vymasteného pekáča a na ňu položte kuracie stehná. Spolu pečieme 45 minút.
3. Krok
Medzitým, ako sa pečie mäso, olúpte zemiaky, nakrájajte ich na kocky a osoľte.
4. Krok
Po 45 minútach vyberte pekáč z rúry a pridajte ich ku kuracím stehnám.
5. Krok
Vráťte pekáč do rúry a pečte ďalších 40 minút.
6. Krok
Zemiaky je možné uvariť aj samostatne v hrnci a podávať s mäsom.