Kuracie stehná na panvici
Kuracie stehná na panvici sú vynikajúcou voľbou pre rýchly a chutný pokrm, ktorý si môžete vychutnať s rodinou alebo priateľmi.
Ingrediencie
- 4 kusy kuracích stehien horných
- 1 pl oleja
- 1 pl masla
- 1 čl soli
- 1⁄2 čl mletého čierneho korenia
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 vetvičky rozmarínu
- 1⁄2 šálky vody
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie stehná opláchnite pod tečúcou vodou a osušte ich papierovou utierkou. Odstráňte prebytočný tuk a kožu, ak je to potrebné.
V malej miske zmiešajte soľ, mleté čierne korenie a nasekaný cesnak. Túto zmes použite na potretie kuracích stehien zo všetkých strán.
Na veľkej panvici zahrejte olej a maslo pri strednej teplote. Nechajte maslo úplne rozpustiť a panvicu dobre zahriať.
Na panvicu pridajte kuracie stehná (kožou nadol) a pridajte aj vetvičky rozmarínu. Smažte ich asi 5 minút, kým nezískajú zlatistú farbu z oboch strán.
Znížte teplotu na strednú a pridajte vodu do panvice. Zakryte panvicu a nechajte dusiť kuracie stehná asi 25-30 minút, kým nebude mäso mäkké a šťavnaté.
Podľa potreby a veľkosti stehien môžete ešte podliať vodou a dodusiť podľa potreby. Na záver už len dochutíme soľou ak treba.