REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dCbqeiHfQ2HKgnGiIGa8/cc1dab27cf92abf3b95f57464549a7.jpeg)
Kuracie stehná v pomarančovej marináde
Kuracie stehná v pomarančovej marináde
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 kus kuracie stehná
- 2 ks pomaranč
- olej
- sladká paprika
- soľ a korenie
- Korenie zlaté kura maspoma slovensko
- cesnakové korenie
- sušený tymián
- rozmarín
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Najlepšie je pripraviť si marinádu večer a nechať v nej stehná cez noc.
2. Krok
Šťavu z jedného pamaranča vytlačíme, pridáme trochu oleja, sladkú červenú papriku, soľ, korenie, cesnakové korenie, tymián a trochu rozmarínu. Pridáme mäso, premiešame a necháme prikryté v chladničke prenocovať.
3. Krok
Rúru predhrejeme na 200 C, stahná poukladáme do pekáča a prilejeme aj marinádu. Pomedzi mäso narežeme pár kúskov pomarančov a pridáme 1-2 vetvičky rozmarínu.
4. Krok
Pečieme asi 30-40 min prikryté a zvyšok odkryté až kým mäso nebude hotové.