Zdroj: etorres69 from Canva
Kuracie tikka masala
Recept na tradičné indické jedlo z kuracieho mäsa a korenistej omáčky.
Ingrediencie
- 600 g kuracieho mäsa
- 3 ks Cibuľa
- 200 ml paradajkového pretlaku
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička kurkumy
- 1 lyžička horčice
- 1 lyžička mletého kardamónu
- štipka chilli korenia
- 2 lyžičky garam masala
- 2 Lyžice rastlinný olej
- 200 ml kokosové mlieko
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 Lyžice čerstvého koriandru
Najnovšie letáky
Postup
Na panvici rozpáľte rastlinný olej. Pridajte na ňu nakrájanú cibuľu a pár minút ju restujte, kým nebude jemne zlatohnedá.
Potom pridajte nasekaný cesnak, cibuľu a všetky korenie (koriander, kurkuma, horčicu, kardamón a chilli). Všetko spolu pražte cca 2 minúty.
Následne do zmesi pridajte kuracie kúsky a orestujte ich z každej strany.
Prilejte paradajkový pretlak, premiešajte ho a nechajte dusiť pokryté na miernom ohni asi 10 minút.
Prilejte kokosové mlieko, premiešajte spolu a pokračujte v dusení ešte ďalších 10-15 minút, kým mäso nebude mäkké a omáčka hustá.
Pred podávaním posypte jedlo garam masala a čerstvým koriandrom. Chicken masala podávajte horúce, ideálne s ryžou.