Kuracie wrapy
Ingrediencie
Suroviny
- 250 g červená kapusta
- 300 g mrkva
- avokádo
- petržlen
- 8 polievková lyžica majonéza
- 3 kus uvarené kuracie prsia
- handful baby špenát
- 8 kus sušené paradajky
- soľ a korenie
Tortily
- 400 g múka
- 1 čajová lyžička soľ
- 2 čajová lyžička olivový olej
- 150 ml horúca voda
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé pripravíme tortily. Z múky, soli, olivového oleja a teplej vody vypracujeme hustejšie cesto. Rozdelíme ho na 8 rovnako veľkých častí, ktoré necháme odpočívať pod utierkou približne 30 minút. Následne každú časť rozvaľkáme tak, aby bola čo najtenšia. Tortily opekáme z každej strany pri strednej teplote asi minútu. Aby zostali dlhšie mäkké, prikryjeme ich po upečení vlhkou utierkou.
Keď sú tortily hotové, začneme ich plniť. Tortilu najskôr potrieme majonézou, na ktorú ukladáme pripravené suroviny v samostatných vrstvách - nastrúhaná kapusta, mrkva, avokádo a kuracie prsia nakrájané na tenké plátky. Navrch položíme zopár plátkov sušených paradajok a niekoľko listov baby špenátu.
Naplnené wrapy pevne zavinieme a zabalíme ich do papiera na pečenie, aby zostali dlhšie čerstvé. Nakoniec ich diagonálne prerežeme a môžeme sa do nich pustiť.